21 juli 2021 – Back to the green zone

Puff, onze groene zone, onze Magic Dragon

Daar staat ze dan… kaal gestript, onder het stof, met verweerd houtwerk en een beschermende hoes die helemaal vergaan is maar haar romp nog steeds blinkend onder de zon. Klein maar dapper prikt haar mast fier omhoog tussen de andere zeilboten en motorjachten op de werf in Santa cruz de Tenerife… Puff, onze veilige groene zone, onze Magic Dragon.

Bijna anderhalf jaar nadat we haar moesten achterlaten, stappen we eindelijk weer aan boord en het voelt meteen als thuiskomen. Het is weliswaar een thuis die helemaal volgepropt ligt met zeil – en surfmateriaal zodat we nauwelijks binnen kunnen maar dat is gauw opgelost. Het openen van het luik was wel even spannend en we zijn dan ook opgelucht geen 6-potige vriendjes aan boord te hebben om ons te verwelkomen. Die kans zat er nochtans wel in want de Canarische eilanden hebben een kakkerlakkenpopulatie om u tegen te zeggen. Dat wordt ook direct weer bevestigd bij een bezoekje aan het toiletgebouw…

Het voelt wel een beetje vreemd om hier zonder onze Captain Sam te zijn. En als we bij het opruimen zijn zwemvestje tegenkomen borrelen de herinneringen en emoties op en vloeit er toch een traantje. Gelukkig is er werk zat om onze gedachten te verzetten . De warmte, het UV licht, de zoute lucht en wind hebben hun werk gedaan en Puff heeft duidelijk nood aan aandacht. We zullen ons de komende maanden in elk geval niet vervelen.


Onze klus en zeilavonturen zullen weer te volgen zijn op deze blog, op instagram (@sy_puff) en via ons YouTube kanaal:

SY Puff The Magic Dragon – YouTube
https://www.youtube.com/channel/UCAxBcWRHse1It8L67wnJOA

We houden jullie op de hoogte!

Kris & Ingrid

Voorzichtig naar binnen op kakkerlakinspectie
Geen kakkerlak te zien maar wel eem rommeltje aan boord. Het vertrek moest opeens snel gaan anderhalf jaar geleden…
Toch maar even in de bilge en motorruimte piepen
Het dekzeil was toch niet zo UV bestendig… allemaal kleine stukjes afval verspreid… shame on us…

6 thoughts on “21 juli 2021 – Back to the green zone

  1. Hallo Kris en Ingrid,
   fijn om te zien dat jullie weer terug zijn op s.y. ‘PUFF’ the Magic Dragon. Wij zijn met onze Puff inmiddels een maand terug in Nederland. Die gaat in de verkoop en wij zoeken woonruimte in Nederland, where ever …. maar het is de slechtste tijd om dat te doen ….
   Verder alles OK hier, we liggen nu in Goes, vanwaar we ooit vertrokken, maar we zoeken in heel Nederland, als iemand nog een suggestie heeft, ……..
   Groetjes en veel geluk en plezier met jullie reis ! Dico en Yvonne, s.y. ‘PUFF-grande’ the Magic Dragon

   1. Hoi hoi, fijn om jullie te horen! Blijkbaar gaan jullie ook nieuwe avonturen tegemoet maar dan aan land. Hopelijk vinden jullie snel een nieuw stekje. Wij blijven nog even in Tenerife. Het plan was nu in La Palma te zijn maar de vulkaan heeft letterlijk roet in het eten gegooid. Maar het is hier goed en we zijn blij weer op Puff te zijn. Groetjes van ons beiden, sy little puff 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *